Levering & retour

Wat zijn de mogelijke bezorgmethoden?

Mephisto biedt u 4 mogelijkheden om uw schoenen en modeaccessoires te ontvangen:

Levering aan huis (Bpost):

 • Voor België wordt uw pakket de werkdag na verzending door de postbode afgeleverd. Voor andere landen varieert de bezorging van je pakket tussen de 2 en 10 werkdagen.
 • Elke verpakking heeft een unieke barcode. Dankzij de "Track & Trace" applicatie volg je de route van je pakket online.
 • Indien u afwezig bent wanneer het pakket wordt aangeboden, kunt u telefonisch een tweede aanbieding aanvragen of het pakket binnen de 14 dagen komen afhalen op het postkantoor of Point Poste.
Afhalen bij een afhaalpunt (Mondial Relay):
 • Uw pakket is gemiddeld 3 tot 5 werkdagen na verzending beschikbaar.
 • Vandaag zijn er al 900 estafettepunten beschikbaar in België. Of het nu bij je plaatselijke boekhandel is, in een kleine of grote supermarkt of bij een tankstation.

Lokale bezorging:

 • Voor mensen woonachtig in de gemeente Luik is thuisbezorging door ons gratis.

 • Je bestelling wordt binnen 3 werkdagen bij je thuisbezorgd. We zullen onze dag en tijd van passage per e-mail communiceren.

In de winkel ophalen:

 • U kunt uw bestelling gratis afhalen in onze winkel gelegen Rue de la Régence 15, 4000 Luik (België) tijdens de openingsuren.

 • Uw bestelling is gemiddeld binnen 48 uur leverbaar. Er wordt een bevestiging naar je verzonden wanneer je bestelling klaar staat om afgehaald te worden. Uw bestelling wordt bij u afgeleverd op vertoon van een identiteitsbewijs en de bevestigingsmail met uw bestelnummer.

Wat zijn de levertijden?

Levertijden variëren afhankelijk van de gekozen bezorgmethode en het land van verzending. Zie de vorige paragraaf: "Wat zijn de mogelijke leveringsmethoden?"

Mephisto kan niet aansprakelijk worden gesteld voor een vertraging in de levering door stakingen of storingen door externe bedrijven zoals Bpost en Mondial Relay of in geval van overmacht.

Wat zijn de verzendkosten?

Voor België hanteert Mephisto een enkel pakket inclusief transportkosten dat 6 euro inclusief btw bedraagt ​​via Bpost en 4 euro via Mondal Relay voor heel België en geldt voor de volledige bestelling, ongeacht het aantal bestelde producten.

Voor elke bestelling gelijk aan of groter dan 100 euro inclusief btw die in één keer wordt geleverd op een adres gelegen in België, is de levering gratis.

Voor Luxemburg, Mephisto hanteert één leveringspakket inclusief transportkosten dat 4 euro bedraagt ​​via Mondial Relay en geldt voor de gehele bestelling, ongeacht het aantal bestelde producten.

Voor Frankrijk en Nederland hanteert Mephisto één leveringspakket inclusief transportkosten dat 5 euro bedraagt ​​via Mondial Relay en geldt voor de gehele bestelling, ongeacht het aantal bestelde producten.

Voor elke bestelling gelijk aan of groter dan 100 euro inclusief btw die in één keer wordt geleverd op een adres gelegen in België, Luxemburg, Frankrijk of Nederland, is de levering gratis.

Voor Spanje en Portugal hanteert Mephisto één leveringspakket inclusief transportkosten dat 8 euro bedraagt ​​via Mondial Relay en geldt voor de gehele bestelling, ongeacht het aantal bestelde producten.

Voor Duitsland hanteert Mephisto een enkel pakket inclusief transportkosten dat via Mondial Relay 10 euro bedraagt ​​en geldt voor de gehele bestelling, ongeacht het aantal bestelde producten.

Voor elke bestelling gelijk aan of groter dan 150 euro inclusief btw die in één keer wordt geleverd op een adres in Spanje, Portugal of Duitsland, wordt de levering gratis uitgevoerd.

Voor Oostenrijk en Italië hanteert Mephisto één leveringspakket inclusief transportkosten dat via Mondial Relay 12 euro bedraagt ​​en geldt voor de gehele bestelling, ongeacht het aantal bestelde producten.

Voor elke bestelling gelijk aan of groter dan 200 euro inclusief btw die in één keer wordt afgeleverd op een adres in Oostenrijk of Italië, wordt de levering gratis uitgevoerd.

Wanneer wordt mijn pakket verzonden?

Artikelen die door de klant zijn gekocht, worden binnen 1-5 werkdagen na het plaatsen van de bestelling verzonden, op voorwaarde dat de betaling is gedaan en bevestigd.

Kan ik in het buitenland bezorgd worden?

Mephisto levert zijn paar schoenen en modeaccessoires aan de volgende landen:

 • België
 • Frankrijk
 • Luxemburgs
 • Nederland
 • Duitsland
 • Italië
 • Oostenrijk
 • Spanje
 • Portugal

Als u in een ander land woont, kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie over onze prijzen en de stappen die nodig zijn om uw aankopen te ontvangen.

Kan ik een artikel ruilen?

Bij Mephisto kunnen alle artikelen (paar schoenen of modeaccessoires) geruild worden (behalve artikelen uit de sale) .

De klant beschikt over een wettelijke termijn van 14 dagen om zijn herroepingsrecht uit te oefenen vanaf de datum van ontvangst van de goederen.

Artikelen die niet bij je passen kunnen binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling geruild worden. Het geruilde artikel moet nieuw en ongedragen zijn, in de originele, onbeschadigde doos.

Je kunt het ruilen voor een ander artikel in een andere maat of kleur.

Als je bij de validatie van je eerste bestelling een promotiecode hebt gebruikt, profiteer je van dezelfde korting voor je ruilbestelling.

Hoe verloopt de procedure voor het ruilen van een artikel?

Om een ​​artikel, een paar schoenen of modeaccessoires gekocht bij Mephisto te retourneren, is de procedure eenvoudig:

 1. Stuur dan een e-mail naar onze klantenservice info@mephisto.be met vermelding van de volgende informatie:
  • Uw klantnummer
  • jouw bestellingsnummer
  • Het nummer van het artikel dat u aan ons wilt retourneren.
  • De reden van retournering
 2. We sturen je dan de procedure om het pakket naar ons terug te sturen (via Bpost of Mondial Relay)

Kan ik een bestelling retourneren die defect of beschadigd is of niet overeenkomt met mijn bestelling?

Bij Mephisto is het retourneren van artikelen geautoriseerd.

Ondanks alle zorg die we besteden aan het beheer van zendingen, komt het helaas voor dat sommige artikelen niet overeenkomen met de bestelde artikelen, of dat de producten beschadigd aankomen. Onze excuses hiervoor en bieden u de mogelijkheid het betreffende artikel te retourneren.

De te volgen procedure is als volgt:

  1. Stuur dan een e-mail naar onze klantenservice info@mephisto.be met vermelding van de volgende informatie:
   • Uw klantnummer
   • jouw bestellingsnummer
   • Het nummer van het artikel dat u aan ons wilt retourneren.
   • De reden van retournering
  2. We sturen je dan de procedure om het pakket naar ons terug te sturen (via Bpost of Mondial Relay)

Kan ik een terugbetaling krijgen voor een artikel besteld op Mephisto?

Absoluut, bij Mephisto is het retourneren van artikelen toegestaan ​​(met uitzondering van sale-artikelen).

De te volgen procedure is als volgt:

 1. Stuur dan een e-mail naar onze klantenservice info@mephisto.be met vermelding van de volgende informatie:
  • Uw klantnummer
  • jouw bestellingsnummer
  • Het nummer van het artikel dat u aan ons wilt retourneren.
  • De reden van retournering
 2. We sturen je dan de procedure om het pakket naar ons terug te sturen (via Bpost of Mondial Relay)

Wij attenderen u er echter op dat het artikel aan de retourvoorwaarden moet voldoen: elk artikel dat u niet past, kunt u binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling ruilen. Het geruilde artikel moet nieuw en ongedragen zijn, in de originele, onbeschadigde doos.

Hoe snel kan ik een artikel retourneren of een terugbetaling aanvragen?

Elk artikel (paar schoenen of modeaccessoire) dat niet bij je past, kun je binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling ruilen (met uitzondering van sale-artikelen).

Hoeveel kost een ruil-, retour- of terugbetalingsverzoek?

Bij ruilen of retourneren zijn de retourkosten voor uw rekening. Als u besluit een artikel aan ons te retourneren, betalen wij u terug zodra het artikel weer in onze voorraad is, na controle van de staat ervan.

De terugbetaling zal uiterlijk dertig dagen na ontvangst van de retourzending rechtstreeks op de bankrekening van de klant worden gedaan.